VN L 480 480 ugradbeni kamin
Snižena cijena

VN L 480 480 ugradbeni kamin

VN L 480 480 ugradbeni kamin

18.750,00 HRK 20.833,33 HRK -10%
s PDV-om
2.488,56 EUR tax incl. Dostava 4 - 10 radnih dana
 Na zalihi

Opis

VN L 480 480 ugradbeni kamin 

VN L 480 480 moderni je kamin s giljotinom (sustavom za podizanje) s bočnim ostakljenjem. Kombinira jedinstvenu estetiku i iznimna svojstva performansi.

Uz vizualne značajke, uređaj jamči učinkovito grijanje prostora i ekološko sagorijevanje drva. Zahvaljujući upotrebi suvremenih materijala i inovativnim tehničkim rješenjima, odlikuje se vrlo suptilnim izgledom. Jedna od mnogih njegovih prednosti je mogućnost spoja usisnika zraka izvana. Eleganciju umetka dodaje dekorativno ostakljenje tipa Glass. Uz to ima i roditeljsku bravu koja štiti od nekontroliranog otvaranja vrata.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE 

Model VN
Kataloški broj VNL/480/480
Nazivna snaga (kW) 8
Raspon snage grijanja (kW) 3,5 – 10
Predviđeno za prostor (m²) : 60 – 100
Odvod dima (fi u mm) 200 (moguća redukcija)
Toplinska učinkovitost (%) 84
Emisija CO (na 13% O2) 0,1
Temperatura dimnih plinova (°C) 230
Težina (kg) 195
Max duljina cjepanica (cm) 30
Preporučena vrsta goriva drva (vlaga ≤20%)
Energetski razred A+
Otvaranje stakla prema gore (giljotina)

SIGURNOST NA NAJVIŠOJ RAZINI

Umetak osigurava sigurnost korištenja, jer ima tzv. roditeljsku bravu, koja štiti od neovlaštenog otvaranja vrata.

Prednji dio umetka je opremljen keramikom otpornom na toplinu koja može izdržati temperature do 660°C. Ugrađeno staklo ima certifikat kvalitete i sigurnosti.

Tijelo i prednji dio umetka otporni su na visoke temperature zahvaljujući korištenju visokokvalitetnog čelika.

Okvir vrata izrađen je od zatvorenog profila, što ga čini stabilnim i otpornim na naprezanja koja nastaju tijekom rada na visokim temperaturama. Savršena nepropusnost umetka je zajamčena zahvaljujući čvrstim zavarenim spojevima izrađenim u štitu od plemenitog plina. Čelični elementi se laserski režu uz korištenje suvremenih uređaja, a zatim savijaju na CNC strojevima za savijanje.

DIZAJN

VN umetak privlači pažnju svojim modernim dizajnom i estetikom završne obrade. Impresionira skladnom vizijom vatre, dajući interijeru jedinstven stil. Toplina zrači ne samo sprijeda, već i sa strane.

Kamin je opremljen jednim, dekorativnim staklenim oknom, zahvaljujući kojem izgleda elegantno i moderno. Upotreba ovog rješenja optički povećava prednji dio umetka i naglašava viziju vatre.

EFIKASNOST

Vrata umetka rade u lift up sustavu – staklo se podiže. Ovaj sustav je izgrađen na temelju protuutega – remenica sa čeličnom sajlom prolazi u vodilicama na dva valjka s kugličnim ležajem, zahvaljujući čemu se težina vrata ravnomjerno raspoređuje. Kreću se na vatrostalnim ležajevima duž kliznih vodilica ugrađenih u okvir, što jamči njihov lagan, tih i nesmetani rad. Vrata se pomiču nekoliko milimetara od tijela, što sprječava oštećenje brtve. Tlačni sustav jamči potpunu nepropusnost peći.

Zahvaljujući okomito podignutim i spuštenim vratima, drva možemo postaviti u ognjište na vrlo zgodan način. Dodatni mehanizam koji omogućuje otvaranje bočnih prozora, što olakšava njihovo čišćenje i održava peć čistom.

Uređaj je dodatno opremljen sustavom čistog stakla – zahvaljujući tzv Zavjesa, struja zraka se ravnomjerno raspoređuje, briše staklo i minimizira taloženje čađe na njemu. To vam omogućuje da dugo vremena zadržite učinkovit i čist izgled stakla.

Kamin ima posebno profiliranu donju ploču od TERMOTEC-a, zahvaljujući kojoj je komora za izgaranje dublja i sadrži više drva. Održavanje uloška čistim lakše je zahvaljujući montiranoj rešetki i posudi u kojoj se skuplja pepeo.

Sustav interne revizije omogućuje obavljanje servisnih aktivnosti s unutarnje strane peći bez uništavanja ograde kamina.

Može se koristiti u različitim uvjetima montaže, zahvaljujući podesivim nogama i pomičnom ispušnom otvoru s podešavanjem od 360°.

MAKSIMALNA ISKORISTIVOST ENERGIJE

Učinkovitije izgaranje i duže održavanje temperature postiže se zahvaljujući oblogi komore za izgaranje TERMOTEC-om, materijalom koji akumulira toplinu i povećava temperaturu u peći. Osim toga, njegova glatka, bijela površina izgleda sjajno unutar kamina.

Izgaranje čestica goriva odvija se zahvaljujući dvama deflektorima, koji proširuju put ispušnih plinova. Ovaj proces također povećava učinkovitost izgaranja i jamči bolje korištenje energije, a time i minimizira emisiju štetnih tvari u atmosferu.

Uložak ima vodoravnu plamenu cijev ugrađenu u visoki dimnjak, što omogućuje dodatni povrat topline iz ispušnih plinova, a time i maksimalno korištenje energije.

Uređaj ima trostruki ventilacijski sustav komore za izgaranje, zahvaljujući kojem je izgaranje drva u umetku ekološko i, što je najvažnije, ekonomično.

Primarni zrak se u umetak dovodi izvana, zahvaljujući ugrađenom priključku za dovod zraka od 125 mm. Priključak za dovod zraka nalazi se u podu umetka. Njegova se regulacija odvija uz korištenje ugrađenog gasa postavljenog od strane jednog regulatora koji se nalazi ispod vrata, što isključuje greške u nepravilnoj uporabi. Cijeli mehanizam radi unutar kamina, vrlo tiho i bez problema.

EKOLOŠKA OSVIJEŠTENOST

Model VN zadovoljava kriterije Ekodizajna i restriktivnog standarda BImSchV 2 koji postavlja maksimalnu emisiju CO.

GARANCIJA

Kamin ima 5 godina jamstva.

Podaci

Kratki.pl
110908
5 Artikli