Lucy 16/T ugradbeni kamin
Snižena cijena

Lucy 16/T ugradbeni kamin

Lucy 16/T ugradbeni kamin

19.990,00 HRK 22.211,11 HRK -10%
s PDV-om
2.653,13 EUR tax incl. Dostava 4 - 10 radnih dana
 Na zalihi

Opis

Lucy 16/T ugradbeni kamin 

Lucy 16/T (tunel) moderan je umetak za kamin na kruta goriva. “T” označava izvedbu stakla s prednje i stražnje strane, takozvani “tunel”. Vrata se mogu otvarati s obje strane. Ekološki je osviješten i krasi ga štedljivost uz maksimalno iskorištavanje topline umetka. Lucy je izrađen od čelika a unutrašnjost je obložena materijalom koji akumulira toplinu – Termotec. 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Model Lucy 16 T
Kataloški broj Lucy/16/T
Nazivna snaga (kW) 16
Raspon snage grijanja (kW) 7 – 20
Predviđeno za prostor (m²) : 110 – 160
Odvod dima (fi u mm) 200 (moguća redukcija)
Toplinska učinkovitost (%) 81
Emisija CO (na 13% O2) 0
Temperatura dimnih plinova (°C) 260
Težina (kg) 224
Max duljina cjepanica (cm) 50
Preporučena vrsta goriva drva (vlaga ≤20%)
Energetski razred A
Otvaranje stakla u lijevo (dvoja vrata)

MAKSIMALNA UPOTREBA ENERGIJE

Učinkovitije izgaranje i duže održavanje temperature zahvaljujući oblozi komore za izgaranje TERMOTEC-om, materijalom koji akumulira toplinu i povećava temperaturu u peći.

Sagorijevanje čestica goriva zahvaljujući dvama deflektorima koji proširuju put ispušnih plinova. Ovaj proces također povećava učinkovitost izgaranja i jamči bolje korištenje energije, a time i minimizira emisiju štetnih tvari u atmosferu.

Dovod zraka u umetak se odvija samo izvana, zahvaljujući ugrađenom priključku za dovod zraka od 125 mm. Njegova se regulacija odvija pomoću gasa postavljenog od strane jednog regulatora koji se nalazi ispod vrata, što isključuje pogreške u nepravilnoj uporabi. Cijeli mehanizam radi vrlo tiho i besprijekorno.

Umetak koristi sustav ventilacije s dvostrukom komorom za izgaranje. Primarni zrak, koji olakšava paljenje drva, dovodi se ispod rešetke.

Dodatno, umetak koristi sustav čistog stakla (zračna zavjesa), tj. zrak se dovodi izravno u staklo kroz sustav kanala koji se nalaze na bočnim stranama kamina. Na taj se način kisik dovodi u gornji dio komore za izgaranje, gdje se izgaraju plinovi koji nastaju izgaranjem drva, čime se dodatno smanjuje emisija štetnog CO u atmosferu.

Korištenje takvog ventilacijskog sustava omogućuje vrlo preciznu kontrolu procesa izgaranja.

SIGURNOST NA NAJVIŠOJ RAZINI

Prednji dio umetka je opremljen keramikom otpornom na toplinu koja može izdržati temperature do 660°C. Staklo koje nudimo ima certifikat kvalitete i sigurnosti.

Poseban perforirani dizajn ručke štiti od pregrijavanja, što povećava udobnost korištenja kamina.

Tijelo i prednji dio umetka otporni su na visoke temperature zahvaljujući korištenju visokokvalitetnog čelika.

Savršena nepropusnost zahvaljujući čvrstim zavarenim spojevima izrađenim u štitu od plemenitog plina. Čelični elementi se laserski režu uz korištenje suvremenih uređaja, a zatim savijaju na CNC strojevima za savijanje.

EKOLOŠKO IZGARANJE

Uređaj zadovoljava zahtjeve Ekodizajna i standard BImSchV 2 koji određuje maksimalnu emisiju CO.

EFIKASNOST

Kamin ima posebno profiliranu donju ploču od materijala TERMOTEC, zahvaljujući kojoj je komora za izgaranje dublja i sadrži više drva.

Odvojiva rešetka i posuda za pepeo olakšavaju održavanje umetka čistim.

Ograničeno taloženje čađe dolazi zahvaljujući korištenom sustavu čistog stakla. Zračna zavjesa odvaja staklo od ložišta. Zahvaljujući tome, ne prlja se i daje više topline u prostoriju.

Mogućnost izravnavanja neravnina tla i izravnavanja uloška zahvaljujući podesivim nogama.

Model je opremljen pomičnim ispušnim otvorom, zahvaljujući kojem nije potrebno kupovati dodatna koljena u slučaju montaže. Kut spajanja umetka na sustav dimnjaka možete jednostavno prilagoditi.

MODERAN DIZAJN

Umetak je opremljen s dvojavrata, prednje i stražnje (umjesto stražnjeg zida), zahvaljujući kojima toplina zrači u dva smjera.

Ova vrsta kamina je često odabrano rješenje za ugradnju između susjednih prostorija, npr. dnevnog boravka i blagovaonice ili spavaće sobe.

Umetak je opremljen jednim, dekorativnim staklenim oknom, zahvaljujući kojem izgleda elegantno i moderno. Upotreba ovog rješenja optički povećava prednji dio umetka i naglašava viziju vatre.

Vrata umetka imaju prikladnu ručku.

GARANCIJA

Kamin ima 5 godina jamstva.

Podaci

Kratki.pl
110907
5 Artikli